Westmeijer Finacial Planning

Hypotheek online afsluiten: snel, doordacht en vakkundig

Een hypotheek afsluiten hoeft niet altijd lang te duren of ingewikkeld te zijn.

Er zijn nog maar twee hypotheeksoorten mogelijk als u gebruik wilt maken van hypotheekrenteaftrek. U moet bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek altijd een vorm kiezen waarbij de schuld wordt aflost.

In een eerste persoonlijk kennismakingsgesprek - kosteloos en vrijblijvend - gaan we bekijken wat uw ideeën, wensen en mogelijkheden zijn.

De uiteindelijke hypotheekaanvraag doen we dan in 3 stappen:

Stap 1

Uw inkomsten bepalen.

Komen deze uit loondienst of onderneming (ZZP) en daarnaast het vaststellen van - eventueel- andere schulden of financiële verplichtingen.

Stap 2

De maximale hypotheek berekenen.

U kunt maximaal 100% van de vrije verkoopwaarde van het huis lenen. Daarbovenop is er ook nog sprake van de “Kosten Koper”. Dat kan oplopen tot wel 5% van de koopsom.

Op basis van het (gezamenlijk) inkomen kan circa 4,5 tot 5 keer het bruto jaarsalaris geleend worden. Eventuele andere financiële verplichtingen hebben invloed op de leencapaciteit. Voor de “kosten koper” kan wellicht eigen geld gebruikt worden.
Dan gaan we bepalen hoeveel nodig is om het huis te kunnen kopen. Aan de orde komen het eigen geld, is er sprake van een schenking en eventuele plannen om te gaan verbouwen.

Stap 3

Het verzorgen van de hypotheek aanvraag, inclusief begeleiding en uitvoering.

Als alles helder in beeld is gebracht, worden alle benodigde documenten verzameld - opgave komt van onze kant - en kunnen deze online worden ingediend bij de geldverstrekker, (pensioenfonds, spaarbank of verzekeringsmaatschappij) die de laagste rentepercentages hanteert met daarbij de beste voorwaarden en condities. De geldverstrekker bepaalt uiteindelijk of de hypotheek wordt verstrekt.

Overige zaken:

Overlijdensrisicoverzekering

Het is in veel gevallen verplicht om bij een hypotheek een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Met een overlijdensrisicoverzekering regelt u financiële zekerheid voor de nabestaanden voor als er sprake is van overlijden binnen de looptijd van de hypotheek.
Er vindt ondersteuning plaats bij de aanvraag.

Controle op alle documenten

“Onderzoekers van de Universiteit van Utrecht hebben officieel vastgesteld dat hypotheekaktes de moeilijkste teksten zijn die in het Nederlands worden opgesteld “ (Bron DFT, 3-5-2018)

Wij helpen u met de uitleg en controle van de hypotheekaktes en alle verdere stukken. Zodat u zeker weet dat alles goed zit.

Aanvullende dienstverlening

Wilt u informatie over bijv. een familiebank-hypotheek, aanvraag Nationale Hypotheekgarantie (NHG) of een samenlevingscontract? Bel of mail ons.

Wij verzorgen ook een afgifte van een bankgarantie of het opmaken van een schenkingsakte. Ook het opvragen van een vrijblijvende offerte voor een taxatie, notaris of bouwkundig rapport doen we voor u.

Renteaanbod ontvangen van uw huidige bank?

Mail het door en we kijken of dat beter kan.

Kortom één loket voor al uw hypotheekvragen.

Alles wordt van A tot Z voor u geregeld, zowel voor de starter, doorstromer of oversluiter.

Voor nadere informatie en het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Algemene voorwaardenDisclaimer